Vandring 17 - Schweiz

Vandringsäventyr i Schweiz
24 - 29 september 2010
Reseledare Ewa Svantesson

När: Fredagen den 24 september till onsdagen den 29 september 2010
Var: Schweiz med utgångspunkt från Lachen vid Zürichsjön. (tysktalande)
Resa: Tåg Svågertorp - Kastrup, 15 min, flyg Köpenhamn – Zurich, 1 timme och 45 minuter och vidare med tåg ca 40 min till Lachen.
Logi: Hotel Seehof i Lachen, www.garni-seehof.ch , dubbelrum 60 CHF/person och natt. Frukost ingår. Singelrum 80 CHF.
Bagage: Eftersom vi delvis tar oss fram med tåg fungerar det bäst om du förutom vandrarryggsäcken bara har en rullväska som du enkelt kan hantera.
Guider: Mina schweiziska vandrarvänner Kurt och Jörg från Naturfreunde Lachen tar hand om oss denna vecka och möter oss redan vid flygplatsen. Eftersom de inte tar betalt är det kotym att betala några av deras måltider och att ge en fin gåva från Sverige som tack. Dessa kostnader delar vi på.
Kostn: Jag räknar med att flygbiljetten kostar strax under 2000 SEK beroende på vad priset är vid bokningstillfället. Du väljer själv om du vill ha avbeställningsskydd. Reseförsäkring står du för själv. I Schweiz betalar var och en för sig. En lunch/middag kostar ca 20-35 CHF. Mineralvatten/öl 5 CHF och en halv liter vin ca 22 CHF. 1CHF = 7 SEK.

Program
24/9 Avresa från Svågetorp vid 9-tiden på fredagen, 84 SEK Jojokort. Flyget går kl 11.25 från Kastrup och landar i Zürich kl 13.10. Flyglunch ingår ej. Vi tar pendel-tåget från Zürich flygplats ca 40 min i sydöstlig riktning till Lachen längs den vackra Zürichsjön, 19 CHF. Efter att vi checkat in på hotellet kör vi 30 min till det kända gamla Benedictiner klostret i Einsiedeln, ca 20 CHF, guide 8 CHF.

25/9 På lördagen vandrar vi från Lachen upp till fäbodarna i bergen. Vi gör lunchuppehåll i Waldeggli där vi äter en god ostfondue 20 CHF och dricker härligt vitt vin CHF 28/flaska i Naturfreunde Lachens lilla klubbstuga. Heldagsvandring men med lång lunch så vi hinner återhämta oss innan vi beger oss tillbaka.

26/9 På söndagen vandrar vi bland Rhendalens vackert höstfärgade vinodlingar och smakar i smyg på druvorna. Bil/tåg 45 CHF.

27/9 På måndag fm tar vi tåget (10 min) till Rapperswil på andra sidan Zürichsjön och går en runda i den vackra gamla staden. Båten avgår till Zürich kl 11.25 och vi äter en lätt lunch på båten innan vi lägger till i Zürich kl 13.15. Det finns mycket att se i de gamla delarna av Zürich där Lenin bodde ett tag och Albert Einstein var professor vid Tekniska högskolan. Vi gör en stadsvandring och kopplar sedan av med en shoppingtur innan vi tar tåget tillbaka till Lachen. Vi reser på 9-Uhr-Pass hela dagen som kostar 35 CHF.

28/9 Vi följer med på Naturfreunde Lachens tisdagsvandring från Göschenen till Gotthardspasset strax norr om den italienska gränsen. En heldagsvandring på över 2100 möh då jag hoppas att ni får träffa många av mina schweiziska vandrarvänner, prova lokala maträtter och gott vin. Tåget kostar 35 CHF.

29/9 Förhoppningsvis nöjda deltagare drar hemåt på onsdagen efter att vi sagt förväl till våra guider Jörg och Kurt. Vi tar tåget strax efter kl 10 till flygplatsen norr om Zürich, 19 CHF. Kl 13.50 går flyget och det landar på Kastrup kl 15.35 där vi tar oss vidare med tåget till Svågetorp, 84 SEK Jojo.

Inga kommentarer: