Vandring 248 Vandring längs Ribban med stopp för träning.

Vi var 15 träningssugna som träffades vid Ribbans parkering. Vädret var mulet och det var något blåsigt.

Vi började med lite uppvärmning och pratade om vikten av träning och att det är aldrig för sent att börja. Därefter sökte vi upp alla stenar, kullar och staket  för att  prova på olika övningar som gynnar muskelstyrka och balansen. Vidare testade vi på att öka tempot på vandringen för att stimulera hjärta och lungor som förbättrar blodcirkulationen i hela kroppen och knoppen. Forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet skapar fler kopplingar i hjärnan som då fungerar bättre. Enligt flera studier förbättras minne, koncentration och uppmärksamhet. 

Ribersborgsstranden är 1,5 km lång. Den bestod av gyttja och rutten tång fram till början av 1900-talet då de styrande i Malmö beslutade att modernisera staden och göra en strand. Man transporterade då sand från Skanör och Falsterbo. Stranden skulle bli en strand för alla. 

Idag gick vi längs stranden och passerade Kallis (Ribersborgs kallbadhus) som byggdes i samband med Baltiska spelen 1914, då kallad Malmö simstadion. En vacker och välbevarad byggnad som delvis rasserats av stormar genom åren. Man försöker att renovera byggnaden efter hand.

Vi vandrade vidare och passerade Öresunds funkis - badet utan hinder. Det är en badplats med praktiskt aktivitetshus och fin brygga med olika anpassningar för personer med olika funktionsvariationer. Därefter rundade vi Öresunds Naturrum. Ett marint kunskapscentrum med stort utbud av aktiviteter. 

Under vandringens gång stannade vi till på några ställen och testade olika övningar som är enkla att själv göra i vardagen.  Muskelstyrka, balans och kondition behöver vi träna extra när vi blir äldre. Studier visar att det är aldrig för sent att börja träna. Då mår vi bättre och sover bättre. 
På vägen tillbaka ökade vi takten i intervaller så vi blev riktigt anfådda. 

Sammanlagt hade vi gått 4.5 km. Det blev ett kortare pass idag utifrån begränsad parkeringstid.
Tack till alla er som kunde komma hälsar Majlis! 






Inga kommentarer: