240 - Vandring i Falsterbo 23 maj 2023

 Vi var 26 träningssugna vandrare som träffades på parkeringen vid Falsterbo camping. Det var en vindstilla och lite molnig vårdag. Hela naturen prunkande grön och fin.


Vi gick en bit längs havet, en sträcka i klitterna, på hedarna och i skogen. Under vandringens gång stannade vi till på olika ställen och provade på olika rörelser som ökar muskelstyrka, balans och förbättrar rörligheten och konditionen.

En lång rad studier har visat att dessa funktioner minskar med stigande ålder.  
De flesta av oss använder musklerna för lite och blir mer stillasittande. Mycket av kroppens ämnesomsättning sker i muskelcellerna som också producerar en rad nyttiga proteiner. Dessa har stor betydelse för kroppens funktioner. Idag vet man att alla individer svarar positivt på styrke-, balans och konditionsträning. Det har i studier framkommit att det är aldrig för sent att börja träna.
Det lönar sig också att träna hela livet. 

Därför provade vi på olika träningsmomen som vi enkelt kunde kombinera med vandringen. Vi stannade också upp och Anita hjälpte oss testa några lekar och danser som vi väl minns från vår barndom. Det var kul!




Sista delen av vandringen ökade vi takten i intervaller för att känna på att bli riktigt anfådda. Det ökar konditionen och är nyttigt för hjärta, blodkärl och lungor. 
Anders Hansson har i sin bok Hjärnstark påtalat att kontinuerlig fysisk aktivitet gör dig både starkare och smartare. När man regelbundet rör sig skapas fler kopplingar i hjärnan som då fungerar bättre. Det har också en positiv inverkan på vårt välmående. Både styrke- och konditionsträning är som medicin för hjärnan.

Fika på nyrenoverade Falsterbo Torg

Vi avslutade vandringen med lite stretching. Vi hade vandrat ca 7 km och skrattat en hel del på vägen
Tack för att ni ville vara med och jag önskar er alla en trevlig sommar!! 

Och en länk till en liten film om turen /Hälsar Kaj

Hälsningar Majlis 

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en trevlig vandring,tack för det,och ha en härlig sommar!