Vandring 52 - Över Ljungen och Ängsnäset


25 Näsetvandrare njöt den 14 augusti 2012 av en härlig tisdagsvandring längs Östersjöns kluckande böljor.
Vi lärde oss lite om områdets historia, Kungsgården Skyttsie hage, Skilarrännan, Ammerrännan med Ammerbron, Galgbacken och om de vanligaste fåglarna och växterna på heden.
En underbar start på höstens vandringar i fantastiskt sällskap.

Värdinnor och textakrobater:

Ewa och Birgitta

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill man läsa mer om områdets historia finns det en utmärkt länk, här till höger, i vår länksamling, som heter Medeltidens Skåne.

Rolf

Anonym sa...

Kom till Orlando i går i åska och störtregn.
Anlände sjöblöta till vårt 16 kvadratmeter stora hotellrum kl 3 på morgonen svensk tid.
Det blir trångt i höst.
Har idag varit och grävt ut det viktigaste i vårt förråd.
Nu ligger vi alla tre utslagna på sängen och kämpar för att hålla oss vakna ytterligare någon timme för att inte vakna kl 4 på morgonen.
Må så gott och trampa vidare i höst.
Ewa Svantesson

Anonym sa...

Regnet öser ner här i Orlando. Vi har ju en hurrican i området som ställer till det men det verkar som att den kommer att dra väster om oss och att New Orleans åter igen blir drabbat. Det är ju bara 7år sedan deras stora katastrof men denna gång verkar det bara bli en kategori 1 storm. Vårt hus kommer att rivas denna vecka och i höst bor vi i två trånga hotellrum innan vi förhoppningsvis flyttar in i vårt nya hem vid jultid. Fast jag undrar om det är möjligt och vi förbereder att resa bort under julhelgen för att vara på den säkra sidan. Förseningar är ju inte ovanligt vid husbyggen. Det är mycket nyttigt att "bo ner" sig ibland och inte alltid flytta upp ribban. Det är många som inte har mer utrymme och de klara ju sig också. Det jag saknar mest är en ugn så jag måste bli kreativ med det jag har. Ha en bra tur i Skanör. Hälsar Ewa