Vandring 34 - Vind under vingarna i Maglarp

I ett vindstilla solsken samlades 19 damer och 2 herrar utanför bilioteket, den 23/8. Vi packade in oss i bilar och körde Skegrievägen till Almhaga grönsaker.

Där fortsatte vi till fots mot Maglarps flygklubb. Ett litet silvrigt plan var framkört. Resten av flottan blänkte i hangaren. Flygchef Håkan berättade livfullt om både historiskt och nutid. En timme i luften kostar t.ex. 1500 kr.
Vi trampade över åkrarna mot Maglarps golfklubb och Lyckebo B&B, där argentinsk ägarinna och gotländsk värdinna berättade och visade runt på det charmiga och prisvärda boendet på gården. Vintertid finns yoga och retreatpass på Lyckebo.

Vi passerade några gårdar innan vi kom fram till Shabby Chick, en lada fylld av vita renoverade möbler, ljusstakar, krukor… Nils Bäckström bodde en tid på denna gården och sjöng för betorna. Ägarfamiljen Levander lät oss generöst ha kaffepaus på sina trappor och soffor. Vi vände vinkelrätt över åkrarna förbi smågårdar och kom så småningom fram till "vindmöllevägen".
Den kantades på ena sidan av små trinda pileträd och på andra sidan av de resliga vindmöllorna, som nu swischade på i god fart. Dorothea gav oss lite kunskaper på vägen om dem. För att hinna hem till 12 fick vi spurta på.

Framme vid Almhaga stack vi naturligtvis in näsan i de lökstinna lokalerna. De löpande banden stod stilla men en vänlig kvinna hämtade var sin påse lök till oss, nyinpackad för ICA.
En trevlig förmiddag på Söderslätt!

Dorothea och Wiveca

Inga kommentarer: