Vandring 158 - på gång i Höllviken


Tisdagen den 13 feb 2018 samlades ett fyrtiotal vandrare utanför Höllvikens bibliotek.
Det var cirka 3 grader, en laber bris smekte våra kinder, och dagens värd, Gunnel, hälsade oss välkomna till dagens vandring.
Gunnel (under överinseende av den från Malmö nedresta storasystern, samt några långväga kompisar (från Klågerup)), ledde oss över vägen, till Nyckelhålstomten, där vi serverades lite info både av historisk och framtida natur.

Efter en stunds promenixande på den gamla banvallen gjordes ett stopp där nästa större nybyggnad av bostäder kommer att ske, i Höllviken, nämligen hästhagen bakom macken.

Sedan skulle vi gå till den närbelägna St.Hammars kyrka, men pga ombyggnad var flera gator avstängda.
Men Gunnel, som hade rekat omsorgsfullt, ledde oss via små stigar runt allt detta, och vi kom fram til kyrkan.
Kyrkan är f.n. stängd men sådant bekymrar ju inte en optimistisk vandringsvärd, som Gunnel.
Hon hade via kontakter (från högre ort?) ordnat så vi kunde få komma in, i den goa värmen.
Kyrkan har nyligen fått golvvärme inlagd, och det var väldigt bra och bekvämt.

Därefter visades vi runt i kyrkans omgivningar, bl.a Bibliska trädgården, Frälsarkransen och Nappaträdet, innan det blev fikapaus i Orangeriet.

Efter fikan stegade vi vidare förbi Granviksgården, genom skogen utmed Stenbocks väg, till/genom Kämpinge, ner till stranden.
Där tittade vi på ett av livräddartornen, och blev visade platsen för den restaurang som skall byggas strax invid, fick info om strandens några år gamla brygga, och lite till, innan vi på småvägar snirklade oss tillbaka till biblioteket.

Då var klockan 12.10, vi hade gått ca 9,5 km, fått mycket frisk luft, mycket umgånge, och en härligt underhållande ledning av vår vandringsvärd.

Tack till
Gunnel

(skrivet av Rolf)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett stort Tack till dagens vandringsvärd Gunnel. Vi gillar verkligen ditt sättt att berätta och dina härliga kommentarer. Trots lie manfall på slutet var det en mycket trevlig vandring. Tack till din medhjälpare också😘
”Flickorna” från Malmö